26 تیر 1393 - 6:57 شناسه خبر: 66 نسخه چاپی

وزیر اقتصاد تاکید کرد

مقابله با تورم از طریق تثبیت قیمت‌ها را دنبال نمی‌کنیم

مقابله با تورم از طریق تثبیت قیمت‌ها را دنبال نمی‌کنیم وزیر اقتصاد تاکید کرد
وزیر اقتصاد تأکید کرد: دولت مقابله با تورم از طریق تثبیت قیمت‌ها را دنبال نمی‌کند.به گزارش روابط عمومی کانون انجمن‌های صنایع ‌غذایی ایران، علی طیب نیا ...

وزیر اقتصاد تأکید کرد: دولت مقابله با تورم از طریق تثبیت قیمت‌ها را دنبال نمی‌کند.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن‌های صنایع ‌غذایی ایران، علی طیب نیا در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دولت و سیاست‌های اقتصادی دولت به دنبال تثبیت قیمت‌ها برای مقابله با تورم نیست البته در همه جای دنیا پذیرفته است اگر صنعتی تحت شرایط انحصاری اداره می شود، باید انحصارگر تنظیم شود و در همین ارتباط یکی از وظایف شورای رقابت رسیدگی به این مسئله است.

وی افزود: آنجایی که کالا مشمول دریافت یارانه است و همچنین جایی که یک کالا به صورت انحصاری اداره می شود باید منافع مصرف کنندگان را تأمین شود.

طیب‌نیا همچنین در جواب سوالی در مورد بسته خروج از رکود، گفت: از زمانی که دولت تدبیر و امید روی کار آمده است با مشکلات کم‌نظیری از جمله تورم نقطه به نقطه 45 درصدی و نرخ رشد منفی 6/8 مواجه بوده است و علیرغم تحریم‌ها و فشارهای موجود شاهدیم تورم به زیر 15 درصد کاهش یافت و دولت همچنان سیاست‌های خود را برای مقابله با تورم ادامه می‌دهد تا ان‌شاءالله شاهد تورم یک رقمی باشیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه در تهیه بسته خروج از رکود این هدف را دنبال می‌کنیم که مجموعه سیاست‌ها برای مقابله با رکود هدف مقابله با تورم را تحت تاثیر قرار ندهد، خاطرنشان کرد:‌ خط قرمزهایی مطرح شده است مبنی بر اینکه نباید متوسل به منابع پولی بانک مرکزی شویم. همچنین برقراری ثبات در بازارهای کالا، ارز و پول از مواردی است که پیش‌نیاز خروج از رکود است پس دولت در این زمینه اقدامات متمرکزی را انجام داده است و توفیقاتی را برای ثبات نرخ ارز به دست آورده است و در همین ارتباط نیز مساله نرخ سودها به طور جدی در دستور کار بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار است.

وی خاطرنشان کرد: ‌برای خروج از رکود ابتدا به تبیین شرایط موجود پرداختیم و از نظرات فعالان اقتصادی بهره گرفتیم و سیاست‌های کلی برای مقابله با شرایط را در قالب گزارشی دو روز گذشته منتشر کردیم و در ادامه به سیاست‌های پولی، مالی، تجاری و ارزی و بودجه‌ای برای خروج از رکود پرداختیم.

طیب‌نیا اضافه کرد:‌ در رابطه با سیاست‌هایی که در حوزه اختیارات و تصمیم‌گیری دولت بوده و هست، تصمیم‌گیری‌های لازم را انجام خواهیم داد اما در پاره‌ای از موارد که نیازمند اخذ مجوز از مجلس هستیم مثل موضوع افزایش سرمایه بانک‌ها در قالب لایحه موضوعات پیشنهادیمان را به مجلس تقدیم می‌کنیم تا تصمیم‌گیری‌های لازم انجام شود. همچنین در برخی موارد که در حوزه اختیارات دستگاه‌های خاص است تصمیم‌گیری‌های لازم اتخاذ خواهد شد و امید است که با اجرای بسته خروج از رکود بتوانیم اقدامات موثری را برای این هدف انجام دهیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه مطابق فرمایش مقام معظم رهبری در برنامه‌ریزی سیاست‌های بسته خروج از این پول با فرض بر اینکه تحریم‌ها ادامه خواهد داشت تصمیم‌گیری کرده‌ایم، گفت: اگرچه امیدواریم تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ما برداشته شود اما ما اصل را بر این گذاشته‌ایم که تحریم‌ها ادامه دارد و سیاست‌هایمان را با فرض این موضوع برنامه‌ریزی کرده‌ایم همان‌طور که آنچه تا به حال به دست آمده است در شرایط تحریم بوده است و ما در این شرایط نرخ تورم را از 45 درصد به زیر 15 درصد رساندیم و دولت در عین تحریم‌ها توانسته است به توفیقات خوبی دست پیدا کند و از جمله در سه ماه اول سال شاهد رونق اقتصادی خوبی در برخی حوزه‌های اقتصادی حتی تا حدود نرخ رشد بالای 90 درصد بودیم.

وی در رابطه با واگذاری باشگاه استقلال و پرسپولیس، گفت: بر اساس حکم قانون بودجه سال 93 این دو شرکت در لیست واگذاری هستند و وزارت اقتصاد به موجب قانون ملزم به ایجاد شرایطی برای واگذاری این دو باشگاه دارد و با توجه به این موضوع در حال تهیه بسته‌ای برای واگذاری این دو بنگاه هستیم تا کار به صورت مطلوب انجام شود و امیدواریم در نتیجه این اقدام شاهد افزایش کارآیی این دو بنگاه باشیم.

وزیر اقتصاد همچنین در رابطه با حذف افراد پردرآمد از دریافت یارانه، گفت: یکی از کارگروه‌های ستاد هدفمندی یارانه‌ها که مربوط به خانواده‌هاست و به عهده وزارت کار است در حال مطالعه و بررسی‌های لازم در این رابطه است و تاکید می‌کنم دولت به هیچ وجه به دنبال محروم کردن طبقات کم درآمد جامعه نیست.

طیب‌نیا همچنین در جواب سوالی در مورد برداشت از صندوق توسعه ملی، گفت: ممکن است در گذشته اتفاقاتی افتاده باشد اما تاکید می‌کنم در این دولت به هیچ وجه برداشتی از صندوق توسعه ملی در قالب بودجه صورت نگرفته است و این مطلب کذب محض است.

وی همچنین در جواب سوالی در رابطه با اقدامات دولت در حوزه قیمت‌گذاری، توضیح داد: ما در رابطه با مقابله با تورم سیاست‌های منطقی و اقتصادی را دنبال می‌کنیم و سیاست‌های دولت برای مقابله با تورم از جنس سیاست‌های پولی و مالی بوده است. ضمن اینکه دولت خود را مقید کرده است از هرگونه کسری بودجه پرهیز کند و در همین ارتباط شاهد بودیم که اصلاحیه قانون بودجه 92 را با فوریت تهیه کرده و به مجلس تقدیم کردیم.

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه دولت به هیچ وجه از منابع بانک مرکزی استفاده نکرده است، گفت: در شرایطی که به گفته مقام معظم رهبری حتی از جنگ تحمیلی سخت‌تر است دولت به هیچ وجه از منابع پایه‌ای استفاده نکرده است و در رابطه با سیاست‌های دولت در حوزه قیمت‌گذاری نیز باید بگویم دولت به دنبال مقابله با تورم از طریق تثبیت قیمت‌ها نیست.

طیب‌نیا همچنین در مورد نحوه فروش محصولات پتروشیمی گفت: در جلسه‌ای که در وزارت اقتصاد در همین ارتباط داشتیم که با حضور مدیران دولتی و وزرای مسئول و رییس کل بانک مرکزی و فعالان بازار سرمایه برگزار شد موضوعاتی در این ارتباط مطرح شد و در نهایت وزیر صنعت در انتهای جلسه اعلام کردند که با پیشنهاد مطرح شده موافقند و آمادگی عملی کردن آن را دارند و این اختیار را دادند که قیمت محصولات پتروشیمی بر اساس قیمت آزاد ارز محاسبه شود البته تاکید می‌کنم این موضوع در همان جلسه و پس از آن اعلام شد و مطلبی مخفی نبوده است که عده‌ای خاص بتوانند از آن بهره‌برداری کنند. دولت خود را مقید می‌داند مسائل بخش خصوصی را بشنود و نسبت به رفع آنها اقدام خواهد کرد.

وی افزود: خوشحالم که خبر دهم امروز هم یکی دیگر از موارد آن جلسه در جلسه امروز هیات محترم وزیران تصویب شد و دولت موافقت کرد در مورد کیفی‌سازی محصولات پالایشگاه‌ها در سال 92 مطابق سال 91 عمل شود.

 

منبع:ایسنا

دیدگاه ها:
ارسال دیدگاه:
لطفا پست الکترونیک صحیح خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار دیدگاه شما، موضوع به وسیله پست الکترونیک به اطلاع شما رسانده خواهد شد.